Nyitvatartás: H – P, 8:00 – 17:00

Mindent a sírfeliratokról!

Mindent a sírfeliratokról!

A sírfeliratok nagyon régóta jelen vannak az emberiség történelmében, elég csak az ókori Egyiptomra gondolni, ahol a gyászszertartáshoz szervesen kapcsolódott a sírfelirat elkészítése, ugyanis enélkül nem lehetett a túlvilágra bocsátani az elhunytat! Manapság nem feltétlenül a misztikumot társítják a sírfeliratokhoz, egyszerűen csak a méltó emlék kulcsának tartják, hogy név szerint is említve legyen megboldogult hozzátartozójuk a síremléken.

A sírfelirat elkészítését a megrendelők részéről hosszas gondolkodás előzi meg, mert nem akarnak túlságosan hivalkodó, a sírkőhöz nem illő feliratot készíttetni, emiatt általában az egyszerűbb betűtípusokat választják, ami a legideálisabb döntés, hiszen egy sírkövön nincs helye a túldíszített betűknek, sem a giccsnek!

A sírfeliratok elkészítése során a hozzátartozók nemcsak az elhunyt nevét, születési és elhalálozási dátumát szokták kérni, hanem valamilyen irodalmi vagy bibliai idézetet, esetleg személyes üzenetet a családtól, ugyanis sokan még mindig hisznek a sírfeliratok misztikumában!

Sírfelirat készítésért forduljon hozzánk bizalommal!