Impregnáló szerek gránitra

Impregnáló szerek – Lélegző kőfelület

Impregnáló szerek a tartósság jegyében

A kőburkolatok szépsége és tartóssága az otthonokban és kereskedelmi épületekben egyaránt sokak számára fontos. Azonban a kőfelületek, legyenek azok járólapok, pultok vagy kültéri járdák, kitettek a szennyeződéseknek, foltoknak és egyéb káros hatásoknak. Az impregnáló szerek segítenek megőrizni ezeknek a kőfelületeknek a szépségüket és tartósságukat.

Impregnáló szerek gránitra

Impregnáló szerek, tartós védelem

Az impregnáló szerek olyan vegyi anyagok vagy kémiai keverékek, amelyeket a kőfelületek védelmére és tisztaságuk megőrzésére használnak. Összetételüket tekintve lehetnek többfélék az impregnáló szerek: víz- vagy olajalapúak. Használatuk nem zárja el teljesen a kő felületét, így a kő továbbra is lélegzik, a levegő áramlása folytatódhat, ami fontos a kő tartósságának és egészséges állapotának megőrzéséhez.

Vízalapú impregnáló szerek

A vízalapú impregnáló szerek kiválóak beltéri kőfelületek impregnálására, például gránit vagy márvány csempékhez. Az impregnáló szerek megakadályozzák a foltok és szennyeződések kőfelületekre történő tapadását. Például egy impregnált gránit pultról könnyebben eltávolítható a vörösborfolt vagy a kávéfolt.

Impregnáló szerek gránitra

Olajalapú impregnáló szerek

Az olajalapú impregnáló szerek a kültéri kőfelületek, például járdák, teraszok vagy kerti kőburkolatok esetén használhatók. Az olajalapú impregnálók mélyebbre hatolnak a kő pórusaiba, így erősebb védelmet nyújtanak. Az impregnálás növeli a kő tartósságát, mivel megvédi azt az időjárás, az UV-sugárzás és egyéb környezeti hatások ellen. Ezzel hosszabb élettartamot biztosít a kőburkolatoknak.